En af de mere spændende og anderledes opgaver som MaleriKonservering har udført, har været et stort maleri (ca. 3,5 x 2,5) m tilhørende Gisselfeld Slot (1547-1575) i nærheden af Næstved.

faerdig-maleri-ophaengt-pa-gisselfeldt-slot

Det forestiller kong Christian d. V under Slaget ved Lund, som fandt sted i 1676.

På grund af maleriets størrelse kunne det ikke komme ud af døren på slottet, og det var derfor nødvendigt at demontere det fra blændrammen, rulle det sammen og transportere det til værkstedet.

På værkstedet måtte vi rense maleriet, mens det lå på gulvet. Det er giftige opløsningsvæsker, som anvendes til at fjerne gammelt gulnet fernis. Derfor bærer vi heldragter og masker. Ifølge arbejdstilsynets forordninger og fordi det ikke er behageligt at have maske på, kunne vi kun bruge 3 timer pr. dag på den proces.

Efter rensningen skulle maleriet retoucheres. For at få overblik over maleriet og vores retoucheringer var det nødvendigt at udtænke en metode, hvorpå maleriet kunne hejses op i lodret position. Konservator Martin Bernsted var idemanden bag ophængningsmetoden. Da vi skulle bruge mange timer på retouchering, indkøbte vi et stillads til formålet, således at vi kunne få gode arbejdsstillinger.

Efter endt behandling blev maleriet igen rulles sammen og transporteret retur til slottet.

På stedet, hvor maleriet skulle ophænges, monterede vi blændrammen på maleriet. Til sidst blev prydrammen påsat og maleriet kom op at hænge igen.

faerdig-maleri-ophaengt-pa-gisselfeldt-slot

Share and Enjoy !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.