Den fine restaureringsopgave på en 1800-tals fane, som tekstilkonservatoren har udført blev bestilt af Efterslægten. Efterslægten blev dannet i 1786, hvorfra denne bemalede fane stammer. Motivet på fanen er malet og viser Efterslægtens ældste logo med påskriften “Non Nobis” (Ikke Os). Fanen er malet på meget fint vævet hør.

Som man kan se i første billede til venstre, var stoffet meget skjoldet, med mange fugtpletter og snavs ophobet igennem årene. Desuden var tekstilet meget sart, derfor blev det nødvendigt at behandle fanen forsigtigt på vores lavtryksbord, således at den vandbaserede rensningsproces kunne foregå maksimalt kontrolleret og påvirke stoffet minimalt.

Det sidste billede viser det endelige resultat efter tekstilkonservatorens behandling. Efter Efterslægtens ønske, blev fanen indrammet med refleksfrit glas med UV-filter. Denne bevaringsløsning har den sidegevinst, at ud over at beskytte den fine kulturhistoriske gentand for påvirkning af lys og støv, samtidigt tillader at udstille fanen med god samvittighed.

Share and Enjoy !