Kæmpestort projekt bestående af 18 motivmæssigt og kunstnerisk spændende fotostater fra Københavns Postterminal kom på værksted i november 2016.

Fotostaterne, 120 x 160 cm, viser motiver fra arbejdet ved postvæsenet i København fra omkring 1900 frem til 1950´erne.

De har hængt i et udendørs overdækket garageanlæg og har derfor været udsat for lidt af hvert. Ved modtagelsen fremstod fotostaterne da også noget forkomne. De var voldsomt snavsede af sod, og flere var beskadiget med skrammer og afskrabninger. Heldigvis havde de klaret de svingninger i temperatur og luftfugtighed, de har været udsat for, uden synlige men.

Klik på billederne for at se dem i højere opløsning

Arbejdet med fotostaterne bestod i rensning samt udfyldning og retouchering. Afslutningsvis indrammedes de med en ny sort lærredstape.

Det var en sjov og spændende opgave, om end det ind i mellem kunne være noget strabadserende at håndtere de meget store og tunge billeder.

Både motiver og detaljer var en fornøjelse at være i selskab med. Her kan f.eks. nævnes fingeraftryk og gamle retoucheringer foretaget på negativet, som nu er blæst op i stor størrelse på fotostaterne.  På flere af fotostaterne hilser eller kikker de fotograferede ud til kameraet. På en fotostat er der et senere malet skæg og på en anden er der en indskrift skrevet i sodlaget.

Share and Enjoy !