Maleri af Elisabeth Neckelmann

10 malerier tilhørende Kvindernes Bygning blev i efterår 2016 indleveret på MaleriKonservering. Malerierne, som er værker fra dansk kunst i det sidste århundrede, skulle underkastes forskellige behandlinger.

Klik på billederne for at se dem i højere opløsning

Ni malerierne ud af ti er malet af kunstneren Elisabeth Neckelmann. Et af malerierne, der ses i videoen herunder, har noget særligt. Kunstneren malede to vidt forskellige motiver på henholdsvis for- og bagsiden af lærredet. Det ene, på forsiden, viser et ældre par i marehalmen og det andet, på bagsiden, viser fire søskende. I mange år, har maleriet hængt på væggen i Kvindernes Bygning med det ældre par som forside. Efter ønske, skal maleriet fra nu af vise motivet, som har været ”gemt” på bagsiden. Det er en spændende opgave, der ikke sker hver dag, derfor glædede vi os på MaleriKonservering meget til at udføre denne proces og vise resultatet til ejerne.

Mens restaureringen stod på, var vores kunder fra Kvindernes bygning forbi, for at kigge på mulige rammeløsninger. I denne anledning, fortalte de en lille baggrundshistorie om maleriet med motiver på begge sider. Kunstneren Elisabeth Neckelmann var halvsøster til de børn, der er portrætteret i maleriet. Deres far var kunstneren Peter Hansen, der giftede sig med Neckelmanns mor. Denne biografiske baggrund sætter maleriets motiv i et nyt perspektiv og gør oplevelsen af det rigere.

Share and Enjoy !