Malerikonservator Elisabetta Bosetti – fastansat

portraet-af-elisabetta

Jeg har arbejdet indenfor bevaring af billedkunst i over 25 år. Min uddannelse er fra den italienske konservatorskole for bevaring af kulturarv ENAIP. Jeg har været ansat på både statslige, regionale og private konserveringsværksteder. I forbindelse med den sidste store istandsættelse af Roskilde Domkirke, har jeg blandt mange opgaver været projektkoordinator.

Jeg har i øvrigt været projektleder af restaureringen på Stærekassen, hvor der blev udført restaureringer af marmorrelieffer, malerier på væg, stucco lustro og den udvendige mosaik.

Under min ansættelse på Nationalmuseet, har jeg været med til at restaurere J. F. Willumsens ikoniske værk ”Badende Børn på Skagens Strand, Generalprøve 1909”.

Min personlige interesse for samtidskunst, har givet mig mulighed for at være en del af teamet ved Christos kunstinstallation ”The Floating Pears” ved Iseo sø i Norditalien i sommeren 2016.

ENAIP Botticino, Regional konservatorskole for styrkelse af kulturarv (Scuola per la valorizzazione dei beni culturali) blev etableret i 1974.
I over 40 år, har skolen uddannet mere end tusind konservatorer og konserveringsteknikere, der opererer indenfor bevaring af kunst og kulturarv både i ind- og udland. Uddannelsen på skolen er på samme niveau, som de øvrige statslige konservatorskoler i Italien. Skolen er i øvrigt blevet anerkendt som ”Center af Stor Regional Betydning” og har blandt andet været samarbejdspartner med Milanos og Pavias universiteter.
I løbet af de 40 års aktiviteter, har skolen kunne etablere samarbejde med vigtige forskningscentre, universiteter, museer, kirker, italienske og udenlandske kulturelle institutioner, blandt dem National Gallery i London, Museu do Azulejos i Lissabon, Museo di Belle arti i Valencia, Musèe Carnavalet i Paris, Laboratorio arazzi del Quirinale, Musei Vaticani.